Bent u op zoek naar iemand die u goed rechtsbijstand kan verlenen? Zoekt u een advocaat die gespecialiseerd is in een bepaald onderwerp? Er zijn vele advocatenkantoren gevestigd in Nederland en dat maakt het best lastig om een goede keuze te maken: u ziet wellicht door de bomen het bos niet meer. Alleen al in de hoofdstad van ons land is het aanbod van kundige raadslieden gigantisch. Zoekt u met Google maar eens op de zoekterm ‘advocaat Amsterdam’ en u zult zien hoeveel juristen u kunnen assisteren. Wanneer u een advocaat uit gaat kiezen kunt u het beste goed op de volgende zaken letten:

  • Is de jurist waar u mee samen wilt werken een expert op het gebied waar u mee te maken zal krijgen in de rechtbank? Of heeft hij of zij in ieder geval ervaring met dat onderwerp? Natuurlijk zorgt u ervoor dat als u te maken krijgt met strafrecht u een strafrechtadvocaat in dienst neemt, en als u een dispuut met een werknemer of werkgever heeft zult u naar juristen kijken die verstand hebben van arbeidsrecht. Maar u kunt op een dieper niveau kijken. Heeft een bepaalde raadsman veel ervaringen met het verdedigen van vaders in voogdijzaken en krijgt u daar ook als vader mee te maken? Dan kunt u beter die jurist inhuren dan iemand die algemeen bekwaam is in voogdijzaken.
  • Is de rechtshulp die u in gedachten heeft, gevestigd in de plaats waar u woont en waar u voor de rechtbank moet verschijnen? Natuurlijk hoeft u niet per se een lokale raadsman in te schakelen, maar het heeft wel voordelen. Een jurist die in Amsterdam gevestigd is, zal bijvoorbeeld bekend zijn met de rechtbank in de hoofdstad. Zo een advocaat zal bekend zijn met de werkwijze van de rechters in de stad en dat soort informatie kan in uw voordeel werken. Ook is het gewoon fijn om gemakkelijk af te kunnen spreken met raadsvrouw of –man.

Advocaten die uw taal spreken

De zoektocht naar rechtshulp

Het is goed om te weten waar u op dient te letten als u op zoek bent naar een advocaat Amsterdam, maar hoe vindt u advocaten in de eerste plaats? Hoe maakt u een eerste selectie uit alle advocatenkantoren die Google noemt als u ‘advocaat Amsterdam’ intikt? Zoals al eerder genoemd werd, is het verstandig om specifiek te zijn: beslis wat voor soort jurist u goed kunt gebruiken en zoek daar vervolgens op. Dit kunt u inderdaad doen door een zoekmachine op internet te gebruiken, maar ook kunt u uw eigen netwerk inzetten. Er zijn vast mensen in uw omgeving die eerder de hulp van juristen hebben ingeschakeld: vraag rond wat voor ervaringen men heeft. Misschien heeft iemand die u kent wel weer iets goeds gehoord over een advocaat van iemand die hij of zij weer kent. Als u zich openstelt en u verdiept in waar u precies naar op zoek bent, krijgt u steeds meer ideeën over wie u goed kan verdedigen in de rechtbank. U wilt immers de advocaat in dienst nemen die het beste bij u en u behoeften past.